Eskilstuna Logistikpark, Eskilstuna

Propellervägen

Etableringsmöjlighet till en helt nyproducerad fastighet i ett av Sveriges bästa logistikområden - Eskilstuna Logistikpark!

Utförande

Fastighetsbeteckning

-

Total yta

2500 - 20000 m2

Typ

Industri, Kontor, Lager, Övrigt

Byggår

2024

Renoverat

-

Våningsplan

-

Beskrivning

Eskilstuna Logistikpark anses vara ett av Sveriges bästa logistikområden och har ett av landets bästa demografiska lägen för distribution till bland annat Mälardalen och Stor-Stockholm.
Målet är att utveckla en logistikpark med utbyggd infrastruktur, bra transportlösningar, funktionella lager och terminalbyggnader.

Logistikparken är placerad mitt i godflödena till/från Norra Europa och inom 60 min nås hela 3,8 miljoner människor, vilket gör anläggningen optimal för att nå slutkunden.

Eskilstuna Logistikpark ligger i en av Europas snabbast växande regioner, här har vi möjlighet att utveckla upp till 20 000 m² avsedda för lager, logistik, verkstad eller industri.

Drygt 10 minuter från centrala Eskilstuna ligger logistikparken strategiskt placerad längs med E20.
Läget tillåter i stor utsträckning leveranser inom hela Norden på ett dygn och inom 60 minuter nås hela 3,8 miljoner människor.

Unik möjlighet att etablera er verksamhet i en helt nyproducerad fastighet som kommer att utformas helt efter ert önskemål för att möta specifika behov, vad gäller fastighetens utformning, ytskikt eller ev. tekniska detaljer - här finns det oändliga möjligheter att vara med från startgroparna och skräddarsy er kommande etablering!

Fastigheten kommer att ha en takhöjd på upp till 14 m, vilket ger goda möjligheter till effektiv lagerhantering av stora volymer.
Med hjälp av solpaneler optimeras fastighetens energiförbrukning för att minimera driftkostnader och miljöpåverkan.

Inom området finns väletablerade företag som grannar. Exempelvis DHL, Sportamore, Footway, Coop, Apoteket, Amazon, Höglöf, KitchenTime, Teknikmagasinet, Frode Laursen, Beijer, Gymleco med flera.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Omgivning

Omgivning

Eskilstuna regionen är ett av Sveriges bästa logistiklägen. Regionen blev utnämnd till ”Årets stjärnskott 2022” av affärstidningen Intelligent Logistik i samband med att man klättrar från en sjätteplats till en fjärdeplats på deras lista över logistiklägen. Eskilstuna har ett av landets bästa demografiska lägen för distribution till bland annat
Mälardalen och Stor-Stockholm.
Eskilstuna Logistikpark är en av regionens största investeringar inom logisitk. Målet är att utveckla en logistikpark med utbyggd infrastruktur, bra transportlösningar, funktionella lager och terminalbyggnader. Logistikparken är placerad mitt i godflödena till/från Norra Europa och inom 60 min nås ca 4 miljoner människor.

Orten kan erbjuda arbetskraft med kompetens och engagemang sam att bli del av ett väletablerat och expansivt näringsliv. Eskilstuna erbjuder även en närhet till hamnar och flygplatser, bland annat genom kombiterminalen.

Inom området huserar företaget stora aktörer så som Footway/Sportamore, Kuehne+Nagel, DHL, Haglöfs, COOP, H&M, Apoteket, Frode Laursen, m.fl.

Företag i närheten

Företag i närheten: DHL, Amazon, Sportamore, KitchenTime, Teknikmagasinet, COOP, Frode Laursen, Apoteket, Haglöfs, Beijer, Gymleco med flera.

Karta