Centrum, Eskilstuna

Tullgatan 9B

Nyproduktion i utmärkt exponeringsläge!

Utförande

Fastighetsbeteckning

-

Total yta

74 m2

Typ

Butik, Kontor, Övrigt

Byggår

2022

Renoverat

-

Våningsplan

-

Beskrivning

På bästa läget i centrala Eskilstuna växer Valsverket nu fram. Kvarteret får nytt liv med 337 nybyggda hyresbostäder och 5 st. lokaler i markplan med promenadavstånd till centralstationen, Rinmansparken och högskolans nybyggda lokaler invid Eskilstunaån.
Området karaktäriseras av de charmiga kulturkvarteren runt Rademachersmedjorna och centrumkärnans mysiga gågata. Utöver detta ligger naturupplevelsen alltid nära till hands. På bara en kvarts promenad befinner du dig mitt i den sörmländska skogen.
Inflyttningen kommer att ske i tre etapper.

LOKALEN
Lokalen ingår i Etapp 2 som färdigställdes under 2023 och ligger i markplan med goda exponeringsmöjligheter.
Lokalen omfattas av ett stort butiksfönster, vilket bidrar till en ljus och öppen yta lämplig för butik eller kontor.
Utrustad med RWC och mindre personalutrymme med bland annat diskho, mikro, diskmaskin samt inbyggt kylskåp under bänk.
Hyresgästen har möjlighet att delvis anpassa lokalen, för att optimeras för verksamhetsändamålet.
Kvarteret Valsverket ligger i en av Eskilstunas snabbast växande stadsdelar - Väst. Ett av stadens största gångstråk och en av de mer trafikerade vägarna passerar intill fastigheten, vilket innebär ett mycket bra skyltläge.

OMRÅDET
I Valsverket huserar du på bästa läget i centrala Eskilstuna i direkt anslutning till den trevliga shoppinggatan med restauranger och butiker. Du har även de charmiga kulturkvarteret och friluftsmuseet Rademachersmedjorna runt knuten med sitt trevliga utbud av caféer och hantverk.
Längs den fridfulla Eskilstunaån ligger högskolans nybyggda lokaler och du har närhet till flera fina parker som Rinmansparken som bjuder in till lek och avkoppling. Utöver detta ligger naturupplevelsen alltid nära till hands.
På bara en kvarts promenad befinner du dig mitt i den sörmländska naturen med sina trolska skogar, vackra sandstränder, inbjudande vandringsleder och spännande cykelspår. Perfekt för den äventyrslystna eller om man bara vill fly vardagens stress.

KOMMUNIKATION
Valsverket ligger mitt på Kunskapsstråket som går mellan Nyfors och Munktellstaden. Stråket kopplar ihop arbetsplatser, innovativa verksamheter och utbildningsinstitutioner, med målet att öppna upp för nya samarbeten och att skapa ett aktivt stadsliv.
Centrum växer västerut och kommunen har utfört arbete för att låta gågatan med handelslägen sträcka sig ända fram till fastigheten.
En fem minuter kort promenad från fastigheten tar dig till Resecentrum. Härifrån utgår tåg och bussar överallt inom länet och utanför dess gränser.
Stockholm är en timme bort, Arlanda under två. Eskilstuna ligger i en järnvägsknut och ett nytt samarbete mellan länen Södermanland, Stockholm, Uppsala, Västmanland, Örebro och Östergötland lovar ännu tätare avgångar och enklare regional pendling.
Sörmlandstrafiken ansvarar för den lokala busstrafiken och närmsta hållplats är Drottninggatan, ca 150 meter åt öster på Kungsgatan.

Karta