Centrum, Eskilstuna

Fristadstorget 4

Kontorslokal med två kontorsrum uthyres mitt i Eskilstuna centrum

Utförande

Fastighetsbeteckning

-

Total yta

69 m2

Typ

Kontor

Byggår

1954

Renoverat

-

Våningsplan

-

Beskrivning

Ljus kontorslokal i ett av Eskilstunas mest centrala lägen. Lokalen har en total area om 69 kvm som är fördelat på två kontorsrum, ett mindre utrymme som fungerar bra som antingen matplats eller arkiv med skrivare, ett pentry, en RWC och en separat toalett. Lokalen har möjligheten att få två separata entréer ut i trapphuset. Lokalens fönster vetter mot innergården och tack vare det höga läget i huset blir båda kontorsrummen naturligt ljusa vilket skapar en trevlig arbetsmiljö.

Byggnaden erbjuder smidig access från porten i markplan med dubbla hissar som tar er upp till lokalen. Tack vare läget mitt i Eskilstunas stadskärna fungerar detta kontor utmärkt för pendlare med ca 700 m till Eskilstunas Centralstation och mindre än 4 minuter med bil till E20. Parkering erbjuds inom gångavstånd och möjlighet finns att hyra skyltplats mot Fristadstorget.

Huset är ritat år 1952 av Herman Borendal, KF:s arkitektkontor, för Livförsäkringsanstalten Folket-Ömsesidig (senare Folksam). Arkitektkontoret var under flera decennier ett av landets största (om inte det största) och uppmärksammades både inom landet och internationellt.
I deras byggnader användes ofta exklusiva material i både fasad och invändigt. På Fristadstorget 4 finns skiffer och marmor i fasaden och, ursprungligen, fönster av teak. I trapphuset finner vi marmor, tegel och granit. I trapphuset finns en fin konstnärlig utsmyckning av Olle Thorvald Ohlsson, figurer huggna i granit monterade på en tegelvägg i husets fulla höjd. Ett av hans kändare verk Örnen införskaffades av Konung Gustaf VI Adolf och finns idag placerad på Solliden på Öland.

Tillträdet till lokalen är flexibelt, kontakta oss gärna för en visning!

Dokument

Omgivning

Kommunikationer

Placerat mitt i Eskilstunas hjärta nås Fristadstorget med enkelhet för både de som pendlar med tåg till jobbet och även de som pendlar med bil.
I direkt närhet finns busshållplats med busslinjer som tar er till Eskilstunas centralstation. Här finns möjlighet till parkering i garage inom gångavstånd.

Omgivning

Centralt belägen fastighet med det populära Fristadstorget som närmsta granne. Ett av Eskilstunas bästa lägen mitt i stadskärnan. Enklare promenad från Eskilstunas centralstation ca 700 m. Enkel kommunikation till E20 inom 4 minuter med bil.

Företag i närheten

Med det centrala läget finner vi trevliga caféer och gym precis utanför entrén. I närheten finns härliga promenadstråk längsmed Eskilstunaån för en trevlig lunchpromenad.
Eskilstuna centrum har ett stort utbud av apotek, hotell, livsmedelsbutiker samt ett brett utbud av lunchrestauranger. Här finner vi väl etablerade företag inom banksektorn.

Karta