Etableringspartner hyr ut 14 000 m² i Eskilstuna Logistikpark

Etableringspartner gör sin hittills största uthyrning i Eskilstuna Logistikpark, lokalen motsvarar en area om 14 000 m². Eskilstuna Logistikpark anses vara ett av Sveriges bästa logistikområden och har ett av landets bästa demografiska lägen för distribution till bland annat Mälardalen och Stor-Stockholm. Målet är att utveckla en logistikpark med utbyggd infrastruktur, bra transportlösningar, funktionella lager och terminalbyggnader.

I början av året fick vi på Etableringspartner uppdraget av GrandenStore att hyra ut delar av den nybyggda lagerlokalen på Williams Väg 14. GardenStore som tidigare har hyrt en lokal på Hejargatan 1 i Eskilstuna, byggde tillsammans med Bockasjö en toppmodern lageranläggning om hela 29 000 m² i Kjula som tillträdes den 1:a februari 2023. Verksamheten har haft en historiskt hög tillväxt och valde därför att hyra en något större anläggning för att kunna växa in i hela byggnaden successivt. Under tiden var planen att hitta en hyresgäst som kunde hyra halva byggnaden och dela lokalerna tillsammans med GardenStore.

Utmaningen i uthyrningsarbetet har varit att hitta en tillräckligt stor och stabil hyresgäst som samtidigt kunde tänkas acceptera ett mer flexibelt hyresavtal mot vad det i vanliga fall brukar handla om i liknande lokaler. Efter ett par månaders proaktivt arbete fick de ansvariga konsulterna kontakt med ett svenskt företag inom detaljhandel som visade sig vara en utmärkt match för denna lokal. Processen i uthyrningen har varit professionell och effektiv från samtliga parter vilket ledde till att ett hyreskontrakt kunde signeras med relativt kort varsel. Den nya hyresgästen beräknas att tillträda lokalerna redan under Q3 2023.

 

Ansvariga konsulter för uppdraget har varit Khai Truong, John Wallin och Aram Kevorkov

Vi på Etableringspartner tackar samtliga parter för förtroendet i denna uthyrning!

2560 1706 Etableringspartner